top of page

STROEF DEBUTEERT OP KONINGSFEEST VRIEZENVEEN

(Bron: De Toren van Twenterand)

Tijdens het Koningsfeest in Vriezenveen liet Theatergroep STROEF uit Vriezenveen voor het eerst van zich horen. Met verschillende typetjes, theaterworkshops en een knutseltent heeft STROEF bijgedragen aan een zeer geslaagde viering van Koningsdag in Vriezenveen.

De acts en activiteiten van Theatergroep STROEF was één van de vele activiteiten van het Koningsfeest dat het op terrein van DOS’37 door Stichting Koningsdag Vriezenveen werd georganiseerd. Naar eigen zeggen was de theatergroep het er meteen over eens dat het Koningsfeest de perfecte gelegenheid is om ‘in première’ te gaan. “Het is vandaag de eerste keer dat we naar buiten treden en laten zien wat we in huis hebben”, legt voorzitter Charon Wessels uit. “Heel spannend, maar een geweldig mooie kans om op een laagdrempelige manier te beginnen en theater aan de Vriezenveense man te brengen”. Theatergroep STROEF is er namelijk niet alleen voor zichzelf, maar voor heel Vriezenveen. “Ons doel is om iedereen in Vriezenveen op welke manier dan ook enthousiast te maken over theater. Theater heeft een beetje een oubollig of soms deftig imago, en dat beeld willen wij veranderen. Ons streven is om theater iets lokaals te maken, zodat het voor iedere Vriezenvener aantrekkelijk en toegankelijk is. Of je nu zelf wilt spelen of naar ons wilt komen kijken. We willen voor elk wat wils op de bühne brengen.”

Dat Charon trots is op ‘haar’ nieuwe theatergroep steekt ze niet onder stoelen of banken. “Kijk ze nou gaan, die dames. De één als Haagse Harrie, de ander als Karicartoonista of vriendelijke Complimentendame. Slechts een paar van hen heeft ervaring, hè. De rest doet dit gewoon voor het eerst”, legt ze opgetogen uit. “En het publiek reageert er ook nog eens supergoed op. We hadden ons geen mooier debuut kunnen wensen”.

“Mag ik nog even genoemd hebben dat we overal voor openstaan?, vraagt Charon bescheiden. “Dus als mensen leuke ideeën hebben voor óf met ons, dan kunnen ze altijd contact met ons opnemen. We hebben al een paar leuke samenwerkingen en opdrachten staan voor de komende maanden. We gaan als een speer hoor”, besluit de voorzitter van STROEF trots.

Theatergroep STROEF is een nieuwe theatergroep in Vriezenveen, opgericht door Sylvia Hollander en Charon Wessels. De groep heeft in korte tijd al 11 vaste spelers aan zicht weten te binden. Naast samenwerking met o.a. Woon – en zorgcentrum De Vriezenhof, DETO Vriezenveen en Theater TURF heeft STROEF in het najaar van 2024 een heuse Vriezenveense Revue op de planning staan.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


Commenting has been turned off.
bottom of page