top of page

VRIEZENVEENSE REVUE TRAPT AF

(Bron: De Toren van Twenterand)

Het is voor Charon Wessels een droom die uitkomt. Op zaterdag 7 oktober kwam de revuegroep die op haar initiatief tot stand is gekomen, voor het eerst bij elkaar voor de aftrap en een nadere kennismaking. In oktober 2024 staan ze in CCK2 op de planken met de Vriezenveense Revue.


“Het wordt een revue voor alle inwoners van Vriezenveen”, vertelt Charon enthousiast. “Een eigentijdse voorstelling vol humor en vermaak voor jong en oud en een heerlijk avondje uit”.


Verschillende groepen

Al bijna een jaar is de geboren en getogen Vriezenveense in de weer om mensen te benaderen voor de revuegroep. “Dat het best nog wel snel is gelukt om veertig enthousiaste deelnemers te vinden die er samen met mij ‘helemaal voor willen gaan’, vind ik zó bijzonder “, aldus Charon. Ze vertelt dat de hele cast uit verschillende groepen bestaat.


In de toneelgroep zitten alle toneelspelers van Theatergroep Stroef plus een aantal, voornamelijk mannelijke, gastspelers. “Het idee achter Theatergroep Stroef is dat we theater toegankelijk willen maken voor een zo breed mogelijk publiek. Datzelfde willen we graag bereiken met de revue”. Voor de dansgroep is een auditie uitgeschreven met als resultaat een prachtige groep van acht meiden die Charon nog kent van de tijd dat ze zelf ook nog danste.


Sketches, dans en muziek

De revue bestaat uit acht sketches die worden afgewisseld met muziek die bij het onderwerp van de sketches past. Voor deze livemuziek is een band gevormd met muzikanten uit Vriezenveen, waaronder Martijn, de man van Charon. “Maar ook veel muzikanten die niet uit mijn eigen netwerk komen, spelen mee”, benadrukt ze. Verder is er nog een schrijvers-groep die samen met Charon de teksten van de sketches schrijft, een groep die zorgt voor de techniek, een groep voor het decor en de kostuums, de PR-groep en er is een regisseur. “Zó tof dat ik samen met al deze mensen de droom die ik al jaren heb, kan verwezenlijken”, lacht Charon blij.


Zelf neemt ze de hele productie van de voorstelling voor haar rekening. “Er moet heel veel geregeld worden voorafgaande aan, maar ook tijdens, de voorstelling. Daardoor kan ik zelf waarschijnlijk niet meespelen, maar dat heb ik er graag voor over want dit is zo gaaf om te doen”.


Link naar Vriezenveen

De onderwerpen van de verschillende sketches zullen zeer herkenbaar zijn voor de inwoners van Vriezenveen. Het gaat niet alléén maar over Vriezenveen, maar er is wel altijd een duidelijke link naar Vriezenveen. “Het taalgebruik is een mix van Nederlands, Twents en Vjèèns en voor iedereen dus goed te volgen, ook al spreek je geen dialect”, zo blikt Charon vooruit.


De meeste deelnemers van de verschillende groepen van de revue komen uit Vriezenveen en ze hebben er allemaal heel veel zin in. Net zoals Charon die haar droom waarmaakt. “Voor en door Vriezenveen”, merkt ze op tot slot. “Maar natuurlijk zijn ook inwoners van buiten Vriezenveen volgend jaar van harte welkom tijdens de voorstelling”. “De komende maanden gaan we hard aan de slag om iets moois op de planken neer te zetten”.

Recente blogposts

Alles weergeven

تعليقات


bottom of page