top of page

BOORDEVOL PROGRAMMA TIJDENS TOON JE KUNST TWENTERAND

In de maanden september en oktober wordt Toon Je Kunst Twenterand gehouden, voorheen ook wel WAK (Week van de Amateurkunst) genoemd. Tijdens deze maanden vinden er tal van activiteiten en workshops plaats in heel Twenterand, allemaal in het teken van amateurkunst.


Toon Je Kunst Twenterand stimuleert, ondersteunt en verbindt kunstmakers en cultuurbelevers in de gemeente Twenterand. Beoefenaars van verschillende kunstvormen worden met elkaar in contact gebracht, zodat onderlinge samenwerking wordt bevorderd. Daarnaast heeft Toon Je Kunst Twenterand als doel om amateurkunst bij een zo breed mogelijk publiek onder de aandacht te brengen en kunst – en cultuurmakers een gratis en (ver)nieuw(end) podium te bieden. De kunstvorm die dit jaar centraal staat is Theater.


Het programma in grote lijnen

Op het programma dit jaar staat onder andere een Eénakterfestival in het verenigingsgebouw van de Pollenkerk. Dit is een voor iedereen toegankelijke toneelavond waarop vier Twenterandse toneel – en theatergroepen (Toneelgroep De Pollen, Vroomshoopse Revue, Open Doek uit Den Ham en Theatergroep STROEF uit Vriezenveen) verschillende korte stukken opvoeren. In theater Het Punt in Vroomshoop wordt aan het einde van de Toon Je Kunst Twenterand periode de mini-musical Aladdin opgevoerd. Dit is een samenwerkingsproject tussen Gewoon Bijzonder Twenterand en De Danshal wat zich richt op kinderen en jongeren met een verstandelijke beperking. In Vriezenveen en Westerhaar worden daarnaast nog toneelvoorstellingen opgevoerd voor bewoners van Woon – en zorgcentrum De Vriezenhof en TMZ ’t Haarhuus.


Verder worden er in samenwerking met de Peddemorsboerderij, Kunstkring Westerhaar, Marjolein Lukas en Hettie Veurink verschillende creatieve workshops aangeboden zoals schilderen en vilten, en organiseren Buurtkracht Westerhaar, Ya Sport, Dance Studio Danza, ZorgSaam Twenterand en Impacter Twenterand diverse dans - en theaterworkshops voor kinderen, jongeren en senioren.


KennisCafé's

Vast onderdeel van Toon Je Kunst Twenterand zijn ook de zogenoemde Cultuur – of Kenniscafés; inspiratiesessies waarin ingegaan wordt op thema’s of vraagstukken die voor kunstmakers en cultuurorganisaties van belang zijn. Zo wordt er op dinsdag 3 oktober in samenwerking met het Informatiepunt Vrijwilligerswerk Twenterand, bibliotheek Twenterand en cultuurmakelaar Eleon de Haas in de bibliotheek in Den Ham een inspiratiesessie gehouden over “Succesvol Fondsen en Subsidies Werven”. Op 10 oktober organiseert het Historisch Museum Vriezenveen in samenwerking met cultuurcoach Jacintha Blom (Enschede) en het Informatiepunt Vrijwilligerswerk de inspiratiesessie “Samen Slim Deelnemers Werven”.


Meer informatie en aanmelden

Het hele programma van Toon Je Kunst Twenterand 2023 is te vinden op onze website. Daar lees je ook hoe je je voor activiteiten kunt aanmelden. Voor het laatste nieuws volg je Toon Je Kunst Twenterand op Facebook en Instagram (@toonjekunsttwenterand).


Toon Je Kunst Twenterand 2023 wordt mede mogelijk gemaakt door de provincie Overijssel, gemeente Twenterand, ZorgSaam Twenterand en Theatergroep STROEF.

Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page